Početna strana <<
  Trajnice <<
  Klematisi >>
  Ukrasno šiblje <<
  Vodene biljke <<
  Bugenvilije <<
  Čuvarkuće <<
  Kontakt <<
  E-mail <<
     
     
     

 

Sadjenje klematisa

 Klematis se sadi na sunčanom ili polusenovitom mestu, što više sunca to je bolje za klematis . Pre sadjenja treba natopiti saksiju sa klematisom u kanti punoj vode u kojoj treba da stoji  desetak minuta.
Za sađenje potrebno je pripremiti zemljište: iskopati rupu dubine oko 60-80cm,zatim na dno rupe treba sipati: sloj šljunka, sloj peska i treseta a zatim postaviti klematis u rupu ali da ga postavite oko 5-10 cm niže od površine zemlje zatim dobro zaliti. Zaliva se često i obilno. Za dobar rast k
lematisa potrebno je zaštititi koren i donji deo klematisa u visini oko 30 cm, od direktne sunčeve svetlosti. To možete uraditi pomoću drugih biljaka ako ih posadite blizu kako bi pravile hladovinu, pomoću nekih saksija ili raznih baštenskih figura. Klematis je prelepa puzavica raznih boja cvetova i uklapa se u svaki tip dvorišta.U zavisnosti od sorte dostiže visinu od 2-4 metra. Za rast klematisa potrebna je potpora kao što je: pletena žica, drvena pergola ili neka rešetka. Ako sadite klematis pored nekog zida ili kuće potrebno ga je odmaći 30 cm od zida. U martu ili aprilu potrebno je prihraniti klematis sa veštačkim đubrivom u granulama koje se posipa po površini zemlje oko klematisa, a u toku leta možete prihranjivati  zalivanjem sa vodotopivim đubrivima.

NAZAD

.

Kontakt: Rasadnik Ilić Mila Latinovića 13,  22400 Ruma,  telefon  022/474-321  ;   064/14-63-472

Copyright ©2005-2016 Rasadnik Ilić - sva prava zadrzana

.