Početna strana <<
  Trajnice >>
  Klematisi <<
  Ukrasno šiblje <<
  Vodene biljke <<
  Bugenvilije <<
  Čuvarkuće <<
  Kontakt <<
  E-mail <<
     
     

 

 
 
 
 

 

 

<<< Nazad na katalog

Trajnice - Perene

Perena ili na našem jeziku Trajnica što sama reč kaže, trajne višegodišnje biljke koje ne smrzavaju, otporne su na mrazeve pa im u toku zime nije potrebna nikakva zaštita od smrzavanja, neke perene u toku zime ne gube svoje lišće pa su ukras i u toku zimskih meseci, i one kojima list nestaje pred zimu i pojavljuje se na proleće. Perene nisu pogodne za gajenje u kući ili stanu zato što usled nedostatka sunca  požute i propadaju.

Perene se pored korišćenja za uredjenje dvorišta, kamenjara, fontana, staza koriste i za uredjenje javnih površina kao što su parkovi aranžmani na raznim trgovima, za uredjenje groblja. Idealne su za javne površine zato što jednom posadjene traju godinama nije im potrebna posebna nega sem povremenog zalivanja i okopavanja od korova, pa samim tim nije im potrebno posvetiti mnogo vremena i novčanih ulaganja.

Neke postaju lepe tek kada dodju mrazevi kada promene svoju boju.

Perene možemo razvrstati po različitim grupama po mestu sadjenja :sunčano ili senovito;  po visini rasta od onih koje rastu svega jedan centimetar visine  rastu po zemlji i po kamenu, šire se i pokrivaju površinu a ima i onih perena koje rastu i preko dva metra;  po dobu cvetanja;  po obliku ili boji lista: lisno ili cvetno dekorativne ili kombinovano itd.

Perene se sade u proleće a mogu da se sade i tokom cele godine kada vam vremenski uslovi to dozvoljavaju, zato što se one prodaju u saksijama.

Na našoj web stranici su prikazane perene sa detaljnim opisom sa željom da se upoznate sa njima i da znate gde da ih posadite i kako da ih održavate da bi vam one bile što lepše i bujnije.

 

<<< Nazad na katalog

Perene Trajnice
Trajnice

.

Kontakt: Rasadnik Ilić Mila Latinovića 13,  22400 Ruma,  telefon  022/474-321  ;   064/14-63-472

Copyright ©2005-2016 Rasadnik Ilić - sva prava zadrzana

.